Zentiva získala ocenění Top Employer

Top Employers Institute poprvé v historii udělil společnosti Zentiva ocenění Top Employer. Toto prestižní ocenění získala Zentiva za svou výjimečnou úroveň napříč šesti okruhy HR v České republice a Rumunsku. Hodnocení sestávalo z 20 témat, např. strategie řízení lidí, pracovní prostředí, vzdělávání, získávání talentů, well-being, diverzita a inkluzivní přístup.

Zentiva Top Employer

Jsem opravdu pyšná na to, že naše práce si vysloužila takovéto prestižní uznání v České republice a Rumunsku, kde zaměstnáváme více než 3 000 lidí. Ocenění Top Employer je pro nás signálem, že jsme na správné cestě, a že se nám společně daří budovat skvělou farmaceutickou společnost,říká Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability.

Kořeny společnosti Zentiva sahají více než 530 let do minulosti až k malé lékárně U Černého orla v Praze. Díky síti svých vlastních i partnerských výrobních závodů pokračuje Zentiva nadále v uspokojování potřeb více než 100 milionů pacientů v Evropě i za jejími hranicemi, a to v oblasti léků na předpis, volně prodejných léků i doplňků stravy. V České republice – domovské zemi společnosti – se nachází sídlo Zentivy, její obchodní jednotka a také centrum výzkumu a vývoje. Výrobní závod Zentivy vyrábí vysoce kvalitní dostupná léčiva pro pacienty v České republice i v zahraničí již více než 90 let. Dva závody vlastní Zentiva také v rumunské Bukurešti. Ty v roce 2022 slaví 60 let od zahájení výroby.

Ocenění Top Employer je uznáním kvalitně odváděné práce nejen Zentivy jako společnosti, ale také všech jednotlivých členů našeho silného týmu. Všichni se zde navzájem nabíjíme zápalem pro věc. Každý z nás je jedinečný, zároveň nás pojí společný cíl – zlepšovat a ulehčovat lidem život díky vývoji a dodávání vysoce kvalitních dostupných léčiv. Díky růstu naší společnosti můžeme poskytovat větší prostor našim talentům, dávat jim více možností, vzdělávat se a nadále růst, a to všechno při zachování vlastního unikátního pohledu na věc,“ říká Ines Windisch.