Lenka Vávrová, Konplan

Nábor je vždy o lidech, ne o vložených penězích

Rozhovor s Lenkou Vávrovou, HR manažerkou společnosti Konplan

Lenka Vávrová ze společnosti Konplan říká, že práce v této postupně se rozrůstající firmě je pro ni velkou výzvou. V plánu je zvýšit počet zaměstnanců do konce roku 2020 až na 300, přitom společnost vyrostla z malé firmy s několika pracovníky, kde nebylo potřeba zdlouhavé byrokracie. A to se snaží vedení uchovat i v době, kdy je Konplan součástí nadnárodního koncernu. Tato relativně mladá společnost si tak uchovává pružnost a nabízí pracovníkům možnost kariérního i profesního růstu. Poněkud překvapivě se však zatím nevydala cestou nových metod a upřednostňuje tradiční nábor nových zaměstnanců včetně obsazování vedoucích pozic z interních zdrojů, aby bylo možné zaměstnance dostatečně dobře poznat jak po pracovní, tak i lidské stránce: „Nepomohou nám v tom ani sociální média ani moderní obor tvorby firemní značky. Při pohovoru musí uchazeči zažít způsob komunikace a pak se rozhodnout, zda chtějí v té firmě pracovat či nikoliv. Vždy je to o lidech, ne o penězích, které do náboru vložíte.“


Do you want to read the whole article?
Get a subscription for free or from CZK 58 per month

For companies, the subscription costs from CZK 1,490 per year plus VAT. For private persons and self-employed persons for CZK 690 per year, including VAT.

Attention: Special Offer, by the end of the year use the offer for 30 days for CZK 149. However, you can also get the subscription for free.

Don't know how to proceed? See the complete subscription terms or contact us.