Jaké lokality a eventy preferují české firmy pro své teambuildingy a eventy?

Rozhovor s Danielem Nedvědem, generálním ředitelem ASIANA MICE

Dříve to možná byla samozřejmost, ale po událostech posledních měsíců si mnoho lidí uvědomilo, že osobní setkávání nic nemůže nahradit. Proto se ve velké míře opět těší oblibě teambuildingy a další eventy, kde si mohou zaměstnanci užít zábavu face to face. Jaké lokality preferují české firmy pro své akce? Zeptali jsme se Daniela Nedvěda, generálního ředitele ASIANA MICE.

Daniel Nedvěd, Asiana

S jakými požadavky se na vás firemní klienti aktuálně obrací?

Nedávno jsme například dostali požadavek pro firmu z oblasti bankovnictví a pojišťovnictví pro vyšší management. Hlavním cílem bylo sjednotit přístupy k problematice pojištěni v postcovidovém období – zajistit zapamatovatelný zážitek v exkluzivně vyhrazených prostorech pro všechny účastníky. Akce se měla konat mimo Prahu, ovšem v dobré dosažitelnosti. Připravili jsme nabídku ubytovaní a kulturního programu na zámku v Liblicích, který přesně vyhovoval všem požadavkům.

ASIANA Group

Dá se skloubit pracovní pobyt dohromady s teambuildingem?

Samozřejmě dá. Pro 40 zaměstnanců farmaceutické společnosti jsme organizovali v hotelu Resort Relax Lipno dvoudenní setkání. Akce se dělila na pracovní i aktivní zábavnou teambuildingovou část. V pracovní části měli zaměstnanci briefing o nových produktech a workshop. Posléze následovala společná zážitková aktivita k posílení firemní soudržnosti a tou byla škola jachtingu na katamaránu. Zájemci mohli jet také na výlet na kolech nebo si zahrát plážový volejbal. Tento hotel jsme vybrali mimo jiné proto, že má velice dobré akční zázemí, bez nutnosti složitých přesunů. Kromě standardní stravy si zaměstnanci mohli užít večerní grilování na hotelové pláži.

ASIANA Group

Vzpomenete si na nějaký originální večírek, který Asiana MICE v poslední době organizovala?

Opravdu zajímavý byl moderovaný večírek pro jednu automobilku, který jsme pojali jako cestu z historie do budoucnosti. Akce se odehrávala v prostředí uhelného mlýna se stylovým historickým přivítáním, bohatým rautem, zábavnými vystoupeními ve stylu stand-up comedy a dech beroucí ukázky akrobatické aerial show. Večer umocnilo vystoupení kapely Buty a následná after party. Akce byla opravdu velkolepá a rád na ni vzpomínám.

ASIANA Group

Setkáváte se často s klienty, kteří se nespokojí jen tak s nějakým teambuildingem v hotelu?

Určitě ano. Organizovali jsme například šestidenní road trip, jehož součástí bylo zapůjčení exkluzivním vozů. Trasa započala v Praze, pokračovala přes Salzburg, Königsee, Zell Am See - Grossglockner, Bolzano, Innsbruck, Mnichov a opět Praha. Vytvořili jsme celkem tři velmi podrobné itineráře trasy s konkrétním programem po cestě, takže účastníci se opravdu nemuseli starat vůbec o nic, stačilo jen přijet na místo určení a užít si dobrodružství.

ASIANA Group

Asiana MICE je profesionální agentura, specializovaná na incentivní zájezdy, konference, kongresy, podporu prodeje a firemní akce v České republice i zahraničí.