LinkedIn spustil tlačítko pro odesílání životopisů

Před několika týdny se objevily první informace o tom, že největší profesní sociální síť LinkedIn chystá novou funkcionalitu, jejímž prostřednictvím budou uživatelé moci zasílat zaměstnavatelům jednoduše a přímo své profily. Jedná se o tlačítko s názvem „Apply with LinkedIn“. To bylo před několika dny oficiálně spuštěno.

Zaměstnavatelé mají nyní možnost umístit toto tlačítko ke svým pracovním nabídkám. Když pak uživatel klikne na tlačítko, data z jeho profilu se odešlou zaměstnavateli jako životopis. Může také přidat motivační dopis. Zaměstnavatelé budou u pracovních nabídek moci připravit pro uchazeče až pět doplňujících otázek, na které budou uchazeči odpovídat pomocí zaškrtávacích políček při odesílání životopisu.

Mezi první uživatele tlačítka patří americká mediální společnost Netflix, slevový server LivingSocial nebo samotný LinkedIn.

Z pohledu uživatele má tlačítko „Apply with LinkedIn“ urychlit proces žádosti o práci – odpadne zdlouhavé vyplňování formulářů pro každého zaměstnavatele. Zaměstnavatelům má pomoci uchazeče snadněji a rychleji porovnávat. Pro LinkedIn to znamená, že se posune blíže směrem k tradičním pracovním portálům, což může přivést více uživatelů. Kromě toho se dostane blíže i k trhu firemních technologií pro výběr pracovníků, a tudíž i větším výdělkům.

-kk-

Zdroj: Canadian HR Reporter - server kanadského magazínu o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Canadian HR Reporter