7 tipů, jak vyrůst v očích uchazečů o práci

Ilustrační snímek

Nový rok je v plném proudu a vy stále přemýšlíte, jaký cíl si letos určíte v oblasti získávání zaměstnanců. Co můžete změnit, aby vaše náborové snahy byly úspěšnější a vaše zaměstnavatelská značka silnější? Pomoci v rozhodování vám mohou následující tipy, které vycházejí ze závěrů průzkumů serveru CareerBuilder.com za rok 2013.

1. Lépe poznejte big data

Průzkumy ukazují, že s tzv. velkými daty pracuje zatím jen minimum personalistů. Proč tedy nezačít závazkem dozvědět se o velkých datech více a hledat způsoby, jak je využít v HR. Přečtěte si například tento náš dřívější článek: Připravte se na velká data v HR.

2. Nabízejte pružné úvazky

Většina zaměstnanců má dnes zájem o flexibilní pracovní rozvrh. Nepřipravujte se zbytečně o talenty a zaměřte se na to, jaké možnosti v oblasti work-life balance můžete nabídnout.

3. Zaměřte se na mezery v dovednostech

Trvá vám déle než 4 měsíce, než obsadíte klíčové posty, protože na trhu chybějí patřičné dovednosti? Pak začněte uvažovat o tom, co můžete sami udělat pro to, abyste přispěli k odstranění těchto mezer.

4. Budujte zaměstnavatelskou značku

Silná značka láká kreativní lidi. Uchazeči o práci ve firmě se silnou značkou navíc často přijímají nižší nástupní platy. Začněte zřízením firemního blogu nebo natočením videa.

5. Zapojte mobilní telefony

Zajistěte optimalizaci vašich stránek s nabídkou pracovních pozic pro mobilní zařízení. Bez toho se v dnešní době skutečně neobejdete.

6. Neodepisujte starší zaměstnance

Pracovní síla stárne a vy si již nemůžete dovolit ignorovat starší zaměstnance. Naopak se zaměřte na to, jak tyto zaměstnance motivovat a využít jejich silných stránek.

7. Začněte konečně odpovídat neúspěšným uchazečům

Pokud si máte vybrat jen jedno novoroční předsevzetí, zvolte toto. Většina uchazečů o zaměstnání stále nedostává žádnou odpověď. Jak? Přečtěte si tento náš dřívější článek: Jak napsat uchazeči, že neuspěl.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder