Benefity reagují na rostoucí ceny pohonných hmot

Mezi americkými zaměstnavateli přibývá těch, kteří nabízejí možnost práce z domova, pružnou pracovní dobu a další benefity, aby pomohli zaměstnancům vykompenzovat rostoucí ceny pohonných hmot. Jen málo zaměstnavatelů však ze stejného důvodu přistupuje ke zvyšování platů. Ukázal to výzkum organizace Society for Human Resource Management (SHRM).

Namísto zvyšování platů je nejčastější taktikou zvyšování příspěvků na dopravu do výše stanovené finančním úřadem. Této taktiky využívá 42 procent zaměstnavatelů (v roce 2007 to bylo 13 procent). Další benefity spojené s drahými pohonnými hmotami zahrnují pružnou pracovní dobu (26 procent), práci z domova (18 procent), slevy na hromadnou dopravu (14 procent) a karty na odběr pohonných hmot (14 procent).

„Rostoucí ceny pohonných hmot se dotýkají individuálních rozpočtů všech, takže se zaměstnavatelé více zaměřují na výhody jako zhuštěné týdny a slevy na dopravu, aby snížili jejich náklady,“ vysvětluje prezidentka SHRM Susan R. Meisingerová. „Navíc nabízejí zvláštní pomoc jako nástroj k udržení zaměstnanců a zlepšení jejich morálky.“

Výzkum zjistil, že 12 procent zaměstnavatelů pomáhá zaměstnancům organizovat společné cestování auty. 7 procent těmto zaměstnancům umožňuje prioritní parkování. 1 procento přispívá zaměstnancům na koupi hybridních automobilů.

-kk-
Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com