Digitalizace v HR: Usnadní práci, motivuje a zapojí zaměstnance

Jistě jste zaznamenali, že světová pandemie výrazně pomohla urychlit proces digitalizace. Firmy dnes mohou podporovat a motivovat své zaměstnance způsoby, o nichž se jim před pár lety ani nesnilo. Jaké jsou zásadní změny v této oblasti a jak je využít?

digitalizace

Trend #1: Investice do vlastních řad

Na trhu práce je stále nedostatek zaměstnanců. Aby si firmy udržely kvalitní členy týmu, musí do nich investovat, zároveň si však málokdo může dovolit navyšovat mzdu. Stále více firem proto využívá možnost přilepšit zaměstnancům výhodnějšími způsoby – pestrá paleta benefitů slouží jako odměna pro zaměstnance a zároveň kompenzuje neustále se zvyšující ceny.

Jaké benefity jsou oblíbenými stálicemi?

  • Podpora stravování - formou stravenek či eStravenky spojená s Up Club Gastro

  • Podpora zdraví a well-being - od relaxu ve wellness po on-line fitness lekce a psychologickou poradnu

  • Výhodné nákupy - slevy na e-shopech, cashback, akční nabídky od partnerů atd.

  • Možnost práce doma

Trend #2: Zapojte technologie i zaměstnance

Benefit v podobě práce na home office je z pohledu manažerů a HR oddělení ošemetný. Proč? Hybridní pracovní model narušuje mezilidské vztahy a snižuje informovanost zaměstnanců o dění ve firmě. Práce doma také může narušovat work-life balance. I zde pomůže digitalizace – příkladem je HR a motivační platforma Můj Up.

Jaké vychytávky Můj Up nabízí?

  • Zaměstnanci platí eStravenkou a projídají se k obědům zdarma, využívají naplno možnosti volnočasových benefitů, nakupují a inkasují peníze zpět za placení kartou … A to se vyplatí!

  • Aplikace zahrnuje moduly, které přispívají k lepší atmosféře a komunikaci ve firmě i v hybridním pracovním režimu. Iniciativu navíc přebírají samotní zaměstnanci díky funkcím jako například Pozvání kolegů na oběd, Platba mezi kolegy, firemní bazar – to vše on-line.

  • Při placení mohou zaměstnanci využít moderní platební metody jako Apple Pay či Google Pay.

Trend #3: Usnadnění pro HR

Spokojenými zaměstnanci výhody digitalizace nekončí, naopak! Digitalizace má velký dopad na práci HR oddělení, které je vždy v první řadě při adaptaci nových výzev pro firmu. Jejich podpora je tedy naším hlavním cílem.

Jak usnadní Můj Up práci personalistů?

  • Aplikace je odpovídající sofistikovaný nástroj pro kompletní pracovní agendu

  • Šetří čas - papírování a kartotéky patří do minulosti, ne do života moderních HR

  • Pomáhá udržet a rozvíjet motivaci a angažovanost zaměstnanců

Na každé době se dá najít něco pozitivního, nebojte se udělat krok kupředu.