Držte si své lidi

Zaměstnat nového člověka a vyškolit jej na úroveň toho, který odešel, je pro firmy poměrně nákladné. Pro management je proto stěžejní pracovat s fluktuací zaměstnanců jakožto indikátorem problémů v provozu firmy.

- Politika otevřených dveří za účelem vytváření loajality. Loajalita zaměstnanců by měla být neustále zdůrazňována. Vybudujte si proto politiku otevřených dveří, kdy zaměstnanci budou mít přístup ke svým manažerům, aby mohli komunikovat o svých problémech. Měli byste být připraveni diskutovat o záležitostech, které ovlivňují výkonnost zaměstnanců a mohou vést ke snižování morálky nebo odchodu.

- Zvažujte potřeby zaměstnanců. Problémy zaměstnanců vám pomohou zvyšovat výkonnost. Poskytněte alespoň takovou podporu, které jste momentálně schopni. Zaměstnanci by měli cítit, že se manažeři zajímají o jejich záležitosti, mezi které může v současné době patřit i osobní finanční situace.

- Uznávejte dobře vykonanou práci. Ukažte svým zaměstnancům uznání. Zvažte i další možnosti, jak motivovat, například formou možnosti dalšího vzdělávání.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com