Přestává Vás Vaše práce bavit?

Nudí Vás Vaše práce? Pracujete na záležitosti, která asi nikdy neskončí? Mnoho lidí ztrácí pod návalem nutných a rutinních úkolů smysl práce a ta je přestává bavit. Čím jistější a stabilnější pracovní místo je, tím menší výzvu představuje – co bylo dosud osvěžující a zábavné, nám najednou přijde nudné a nezáživné. Výzva, nové úkoly a stimulace jsou palivem potěšení z práce. Co je ovšem motivující pro kolegu, nemusí mít stejný účinek na Vás.

Jak si tedy vyhnout „syndromu autopilota“? Nejdříve si uvědomte, co vás motivuje, jaké jsou zdroje vašeho nadšení a chuti do práce – může to být řešení úkolů, radost z výsledků, objevování nových směrů, poznávání nových věcí, učení ostatních… Pak se pokuste začlenit tyto elementy do své pracovní činnosti. Udržujte si dlouhodobou vizi toho, čeho chcete dosáhnout. Pomáhejte vašim kolegům a zákazníkům být úspěšnými – učiňte z pomoci ostatním důležitou součást vaší práce.

Smysl naší práce utváříme my sami – přehodnocení vlastních názorů a mínění o stávajícím povolání nám může pomoci často objevit jeho nový význam a důležitost. Motivovat může každý sám sebe tím, že se bude snažit věci dělat lépe, hledat způsoby, jak učinit práci potěšující a aktivně přemýšlet o tom, které prvky činí jeho povolání smysluplným a motivujícím.
Zdroj: HR-next - portál pro odborníky na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR-next