Zaměstnanci Symantecu se chválí navzájem

Americký poskytovatel softwarových řešení Symantec díky akvizicím velmi rychle rostl. V současné době zaměstnává 18 500 lidí ve více než 50 zemích světa. Rychlý růst však s sebou přinesl problém s nejednotnou firemní kulturou.

„Jedním z problémů rychlého růstu byla výsledná ‘kultura kultur’, což vedlo k potřebě vytvořit jednotnou, identifikovatelnou kulturu za účelem obnovení angažovanosti zaměstnanců,“ uvedla pro server employeebenefits.co.uk ředitelka pro globální odměňování společnosti Symantec Jennifer Reimertová.

V roce 2008 proto společnost začala pracovat na globálním programu uznání zaměstnanců s názvem Applause. Ten umožňuje zaměstnancům projevit uznání kolegům pomocí děkovných zpráv či věcných ocenění. Funguje jako sociální síť napříč celou firmou, která pomáhá šířit dobré zprávy a sjednocovat zaměstnance v rámci společné kultury a společných cílů.

Během prvních dvou týdnů po oficiálním spuštění programu se dočkalo ocenění svých kolegů 1500 zaměstnanců a téměř 40 % všech zaměstnanců získalo uznání během prvních pěti měsíců. Po devíti měsících fungování programu stoupla angažovanost zaměstnanců napříč celou organizací o 14 %.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits