Bez energie to nejde

Je únor. Venku je stále zima, zataženo. Je proto velmi snadné podlehnout zimní depresi. Chcete-li proto dosahovat vysoké výkonnosti, měli byste se o sebe dobře starat a udržovat si potřebnou hladinu energie po celý den.

- Jezte málo a často. Připravujte si nutričně bohatou stravu v menších porcích přibližně každé tři hodiny. Pamatujte, že nejlepší vyjednavači jednají až na konci dne, kdy ostatní jsou již unavení.

- Sledujte svou konzumaci alkoholu. V průběhu pracovního týdne se snažte nepít vůbec. Chcete-li se pak udržet ve formě i o víkendu, nedávejte si více než 2 drinky za večer. V opačném případě budete unavení, podráždění a náladoví. Následně sáhnete po sladké či tučné svačině.   

- Jezte to, co potřebujete. K nejlepším výkonům je zapotřebí začít uvažovat o zdravé výživě, nikoli se řídit jen pocity.

- Starejte se o své zdraví. Největším nepřítelem výkonnosti jsou lidé, kteří považují zdraví za předem určenou skutečnost.

- Jsou-li vaši konkurenti v lepší kondici, začnete se bát. Člověk s lepším fyzickým zdravím dokáže z dlouhodobého hlediska lépe a konzistentněji rozhodovat.    

Neočekávejte, že vaše tělo bude fungovat na nejvyšší úrovni bez zdravé stravy, i když budete cvičit. Žádá-li si vaše kariéra a životní styl vysokou výkonnost, měli byste vědět, co vaše tělo potřebuje, aby mohlo optimálně fungovat.    

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today