Britové nečerpají přestávku na jídlo

Třetina Britů si nevybírá celý čas, který mají na oběd, údajně kvůli obavám, aby v očích kolegů a vedoucích nevypadali jako flinkové.

Dvě třetiny pracovníků obědvají přímo v kanceláři a podle průzkumu, který oslovil více než 2000 Britů zaměstnaných u Bayeru (zdravotnický personál), obvykle obědvají pouhých 15 minut.

Ti, kteří jedí ve spěchu, velmi ubližují svému zdraví a také se připravují o zákonný volný čas. Více než 4 miliony Britů trpí pálením žáhy. R. Heading - odborník na výživu - říká, že když lidé konzumují jídlo ve spěchu, nebo dokonce při chůzi, ovlivňuje to pak jejich trávení. Jen málo z nás poctivě obědvá celou hodinu a když si dáte jen sendvič nebo čokoládu ve spěchu a při práci, vážně riskujete pálení žáhy a problémy s trávením.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management