Na velikosti záleží!

Berou zaměstnanci obezitu na lehkou váhu? Podle odborníků je jen otázkou času, kdy se bude záležitostí zabývat i zákoník práce. Obézní jedinec by měl být brán podobně jako třeba alkoholik, protože oba mají vážný problém. Úroveň obezity ve Velké Británii se během posledních dvou desetiletí ztrojnásobila. Jeden z pěti dospělých trpí obezitou. V roce 2001 zapříčinila 18 milionů dní absencí v práci, což představuje roční ekonomickou ztrátu 12 miliard liber.

Na pracovišti trávíme 60 % našeho času a mělo by to být místo i pro řešení problémů, jako je obezita. V UK například vláda financuje dvouletý výzkumný projekt, který má zavést změny na pracovištích, které by měly vést k zlepšení zdraví pracovníků.

Zaměstnavatelé prý mohou udělat mnoho pro změnu kultury na pracovišti. Jistý průzkum odhalil, že 44 % zaměstnanců jen zřídka opustí své pracoviště během pracovního dne. I když šli pešky od vlaku či autobusu, ujdou asi jen třetinu z denně doporučených 10 000 kroků. Výše zmiňovaná kampaň má, mimo jiné, za cíl zavést malé změny, například, aby zaměstnavatelé zajistili možnost volby zdravějších pokrmů v jídelnách ve srovnatelné, či nižší cenové úrovni. Také doporučují přestavbu kanceláří tak, aby je nutili více se pohybovat – například cestou ke kopírce či na toalety. I tyto malé změny mohou snížit riziko chronických nemocí pohybového aparátu a následných absencí.

M. Brewer, partner společnosti Millsa & Reeve, je přesvědčen, že by obezita měla být oficiálně považována za postižení. Brewer říká, že v některých případech obézní lidé nejsou sami schopni přestat jíst.

Mnoho firem již zašlo ještě dál. Například v Néstlé UK zavedli dobrovolný on-line zdravotní dotazník pro zaměstnance a jejich rodiny. Jeho vyhodnocení ukáže zaměstnancům jejich rizika a umožní jim dát si cíle, které mohou situaci zlepšit.

Pro firmy je důležité mít zdravé a motivované zaměstnance. Ale i zaměstnanci sami se musí snažit.

Policie v Kentu (region ve Velké Británii) do toho jde!

Zapojili se v červnu letošního roku. Odborník na výživu nabídnul zaměstnancům zdarma měření krevního tlaku, obvodu pasu, dietické poradenství a povzbudil je, aby jedli zdravěji a vybírali si v kantýně zdravější jídla. Také jim rozdal krokoměry.

Za tři měsíce klesl počet absencí kvůli nemoci z 94,2 hodin na osobu na 76,6.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management