Nošovická automobilka otevřela zdravotní centrum pro zaměstnance

Zaměstnanci automobilky Hyundai (HMMC) v Nošovicích mohou od 15. ledna 2018 využívat bezplatných služeb nového zdravotního centra, které bylo vybudováno přímo v areálu firmy. Cílem služeb zdravotního centra je kompenzace náročných úkonů při zaměstnání v automobilce.

Otevření zdravotního centra pro zaměstnance Hyundai Motor Manufacturing Czech

Hyundai do centra investoval více než 20,5 milionu korun za účelem posílení trendu dlouhodobého snižování úrazovosti na pracovišti, léčby příznaků počínajících nemocí a posílení prevence onemocnění zaměstnanců. To má pomoci ke zvýšení efektivity jejich práce, nárůstu spokojenosti a celkové kondice.

Vzhledem k nízké nezaměstnanosti má nové zdravotní centrum znamenat významný benefit nejen pro stávající, ale také pro potenciální nové zaměstnance.

„Otevřením zdravotního centra se naše firma řadí mezi lídry ve zdravotní péči o zaměstnance nejen v Moravskoslezském kraji, ale také v celé České republice. Jen málo zaměstnavatelů může poskytnout takto kvalitní služby zaměstnancům přímo na pracovišti a navíc zdarma, aby mohly být poskytnuty opravdu všem,“ uvedl prezident HMMC Yang Dong Hwan.

Lékař, trenér i psycholog na pracovišti

Na základě odborného vyšetření lékařkou centra budou zaměstnancům doporučeny speciální procedury a cvičení.

Vedle klasických služeb, jakými jsou tělocvična s posilovnou, bude mezi poskytované procedury patřit i vodoléčba, elektroléčba, laserová terapie a masáže. Připraveny jsou i skupinové lekce jako pilates, jóga a kruhové tréninky.

„Veškeré služby jsou poskytovány kmenovým i agenturním zaměstnancům zdarma. Velkou výhodou také je, že se zdravotní centrum nachází přímo v areálu pracoviště a je tak zaměstnancům dobře dostupné,“ říká Kimberley Oborná, vedoucí fitness ve zdravotním centru.

Kromě rehabilitačních a fitness aktivit je k dispozici také psycholožka, která by měla přispět k dobrému duševnímu zdraví zaměstnanců.

„V 60 % případů řešíme se zaměstnanci situace soukromého charakteru, například problematické vztahy v rodině. Zbylých 40 % případů je zaměřeno na vztahy na pracovišti. Nejčastěji se na mě obrací manažeři a vedoucí týmů, kteří konzultují vztahy mezi zaměstnanci a nejvhodnější způsoby jednání s nimi,“ uvádí psycholožka Alena Stoklasová.

Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech vznikla v roce 2006 v nošovické průmyslové zóně v Moravskoslezském kraji. Závod zde vyprodukuje přes 350 tisíc vozů za rok a zaměstnává přes 3 300 zaměstnanců.

HMMC dlouhodobě snižuje míru úrazovosti na pracovišti, která vůči roku 2015 klesla o 63 %. V letech 2016 a 2017 došlo pouze k jednomu pracovnímu úrazu. Firma pravidelně obhajuje ocenění Bezpečný podnik, které je udělováno Státním úřadem inspekce práce.