Průvodce bezpečnou prací pro osamocené pracovníky

Průzkum mezi tisícovkou zaměstnanců pracujících na plný úvazek ve Velké Británii, provedený pro mobilního operátora Orange, ukázal, že každý pátý zaměstnanec dnes tráví většinu pracovní doby sám. Polovina z nich se kvůli tomu často necítí při výkonu práce příjemně a bezpečně. 42 % však o tom nehovoří se svými zaměstnavateli, jelikož se obává důsledků.

Na základě těchto zjištění vytvořil britský Orange ve spolupráci s charitativní organizací Suzy Lamplugh Trust průvodce bezpečnou prací pro osamocené pracovníky – Guide to Working Safely Alone. Publikace má pomoci zaměstnavatelům lépe podpořit zaměstnance, kteří pracují sami, a zajistit jim bezpečnější výkon práce. Zároveň přináší rady zaměstnancům, jak jednat s větší jistotou v obtížných situacích a vyvarovat se eskalace nebezpečných situací.

Pojem osamocený zaměstnanec (lone worker) se vztahuje na osoby samostatně výdělečně činné, pracovníky v domácích kancelářích či v povoláních, jako je malířství či opravárenství. Patří sem i zaměstnanci, kteří pracují mimo běžnou pracovní dobu (například ostraha továren) nebo se pohybují v terénu (například obchodníci).

-kk-

Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone