10 kroků, jak si zlepšit pozici na trhu práce

10 tipů na lepší šanci při hledání práce.

  1. Udělejte si plán při hledání práce. Určete si krátkodobé a dlouhodobé cíle, jak zlepšit vaši pozici na trhu práce – získání praxe, nových schopností atd.
  2. Připravte si seznam úspěchů, na kterých můžete dokladovat svoje schopnosti.
  3. CV má jeden účel - přesvědčit zaměstnavatele, aby vás pozval k pohovoru. Protože se CVobvykle věnuje 20 až 30 vteřin, musíte pracovat i s prvním dojmem.
  4. Rozhodněte se, v jakém oboru chcete pracovat. V práci strávíte mnoho času, a proto je potřeba si vybrat obor tak, abyste byli spokojení.
  5. Používejte web, dejte na něj svoje CV.
  6. Rozhoďte síť svých kontaktů, oslovte kamarády, zavolejte starým kolegům, to by mohlo pomoci vaší kariéře.
  7. Neposílejte stejné CV a průvodní dopis do různých firem, upravte je vždy tak, aby obsahovaly pouze relevantní informace.
  8. Oblékněte se tak, abyste zanechali dobrý dojem. Proto si neberte oblečení, které by vás mohlo postavit do špatného světla.
  9. Buďte pozitivní a vyhněte se negativním myšlenkám. Podle expertů se práce hledá 2 až 10 měsíců, proto buďte trpěliví.
  10. Mějte dobrou náladu. Při hledání práce se nezříkejte svých koníčků – odpočívejte s přáteli, poslouchejte hudbu, choďte na fotbálek – vyčistíte si hlavu a budete mít chuť na hledání práce.

-jh-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com