Assessment centrum v době covidové: pro firmy všech velikostí i státní správu

Zkušený tým z DMC management consulting se podílel na výběru nové ředitelky Národní galerie Praha. Součástí výběrového řízení bylo i assessment centrum. Přestože jeho formu ovlivnila aktuální hygienická omezení, obsah a výstupy zůstaly stejně kvalitní jako v době předcovidové Na pozici ředitelky Národní galerie byla vybrána Alicja Knast. Výběrové řízení interaktivní formou, neboli assessment centrum, je již obvyklé u velkých společností. Nicméně může být značným přínosem i pro malé či středně velké společnosti a státní správu.

Zleva Jitka Tejnorová, jednatelka, DMC management consulting, Lubomír Zaorálek, ministr kultury ČR, Alicja Knast, nová ředitelka Národní galerie

Jak se k assessment/development centru postavit v době covidové?

Rok 2020 přepisuje standardy a přináší změny v uspořádání mnoha činností. V DMC management consulting jsme vytvořili speciální koncept assessment centra tak, abychom zajistili bezpečí kandidátů. Interakce probíhaly prostřednictvím našich konzultantů, takže účastnící nebyli ve vzájemném kontaktu, jak bývalo standardem.

Assessment centrum sestavujeme specificky na míru společnosti, která pozici obsazuje. Pomáháme vedení firem vyhodnotit stávající situaci a nastavit cíle. Ty jsou pak podkladem pro definování požadavků na ideálního kandidáta.

Vycházíme tedy z práce s daty, nežli z pouhých sympatií nadřízeného vůči kandidátovi nebo kolonek životopisu. Kombinace interaktivních aktivit, hraní rolí a testů zaměřených na specifické dovednosti odkrývají talenty jednotlivých uchazečů a tím pomáhají určit, kdo má nejlepší předpoklady dovést společnost k jejímu cíli.

Pokud společnost například hledá stabilizaci, pokračovatele stávajícího trendu, tím správným talentem bude disponovat jiný kandidát, než pokud je cílem zaujmout nové spektrum zákazníků, rozšířit působení nebo změnit image a formu prezentace.

Přesně definovaný cíl společnosti je základem pro výběr správného kandidáta a úspěšné, uspokojivé spolupráce.

Výstupy z assessment centra připraveného DMC management consulting pomohou odhalit, k jakým cílům by daný kandidát společnost dovedl. Dobře obsazená pozice znamená, že společnost je spokojená, protože nový člen týmu uplatňuje své zkušenosti a talenty a vede ke kýženým výsledkům. Nový zaměstnanec je spokojený, jelikož dělá práci, která ladí s jeho osobností a rozvíjí jeho potenciál.

Všichni účastníci assessment centra navíc dostanou zpětnou vazbu, se kterou mohou dál ve svém rozvoji pracovat, na co se zaměřit, v čem je jejich potenciál. Assessment centra jsou klíčová pro úspěch firmy i jednotlivce.

Co je pro vaši společnost aktuálně nejdůležitější a kam by se potřebovala posunout díky novému zaměstnanci? Naši konzultanti vám pomohou zodpovědět tyto dotazy a nastavit cíle. Zorganizujeme na míru šité assessment centrum.

Zeptejte se na to, co vás zajímá: Zarezervujte si termín interaktivního, vzdělávacího a konzultačního setkání v online skupině, nebo si rovnou vyberte některý ze vzdělávacích modulů.