Budování zaměstnavatelských značek posiluje

Ilustrační snímek

Firmy se v posledních dvou letech více věnují aktivnímu budování zaměstnavatelských značek. Ubývá však těch, v nichž za budování zaměstnavatelské značky odpovídá pouze oddělení HR. Vyplývá to z výzkumu organizace Employer Brand International s názvem Employer Branding Global Study, do které se zapojili vedoucí představitelé více než 1700 organizací z celého světa.

Ukázalo se, že počet firem, které přebírají větší odpovědnost za budování své značky coby zaměstnavatele, stoupl za poslední dva roky o 13 %. Počet HR oddělení, která nesou plnou odpovědnost za budování zaměstnavatelské značky, však zároveň klesl o 12 %. Zejména na rozvíjejících se trzích (např. Rusko) lze pozorovat trend strategičtějšího přístupu k budování zaměstnavatelských značek ve spolupráci s nejvyšším vedením a marketingem. O 209 % stoupl od roku 2009 počet firem, které komunikují svou zaměstnavatelskou značku prostřednictvím sociálních médií.

Firmy investující do budování zaměstnavatelských značek dosahují dle výsledků výzkumu vyšší angažovanosti zaměstnanců a snadněji získávají do svých řad nové talenty. I když však budování zaměstnavatelské značky stoupá v rámci vůdcovské agendy, řadě firem stále chybí jasně definovaná strategie. Tu má pouze 14 % oslovených firem. Pokud jde o největší problémy s budováním zaměstnavatelské značky, v 71 % případů je to nedostatečný rozpočet.

-kk-

Zdroj: Employer Branding Online - server věnovaný budování zaměstnavatelských značek
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employer Branding Online