Byznysu chybí ženský mozek

Dovednosti pravé poloviny mozku, která se přisuzuje ženám a je spojená s intuicí a kreativitou, jsou dnes v zaměstnání důležitější než levá strana mozku, která je naopak přisuzována mužům a zahrnuje logiku a analýzu. Je to alespoň klíčové zjištění zprávy Living Britain , kterou zpracovaly společnosti Future Laboratory a Zurich Financial Services.

Rostoucí vliv žen v zaměstnání dokládá i fakt, že stále více pronikají do nejvyššího vedení firem. Počet ředitelek v představenstvech největších společností obchodovaných na Londýnské burze cenných papírů ( FTSE 100) stoupl od roku 2001 z 57 na 77.

Studie Living Britain dále zjistila, že více než polovina matek dětí mladších pěti let se vrací do práce, což ukazuje, že si ženy chtějí uchovat své pracovní dovednosti. Firmy, které zavádějí do své kultury pružný pracovní rozvrh, mají větší vyhlídky, že upoutají právě ženy.

Tomuto trendu napomáhá také rostoucí počet firem, které ustupují od hierarchického uspořádání, jež ženám nenabízí příliš mnoho možností pro vyvážení pracovního života s osobním. Jde o to, že týmy spolu pracují na základě svých dovedností, nikoli let strávených ve firmě.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine