Facebook plánuje 100 nových pracovních míst v Dublinu

Nejpopulárnější světová sociální síť Facebook vytvoří v příštím roce stovku nových pracovních míst ve svém sídle pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA), které se nachází v irském Dublinu. V současné době zde zaměstnává 200 lidí, půjde tedy o třetinové navýšení počtu pracovníků. Informoval o tom list The Irish Times.

Dublinská obchodní komora rozhodnutí Facebooku vítá. Vidí v něm závazek a podporu vůči Irsku, která je právě dnes, kdy Irsko bojuje se závažnou finanční krizí, velice důležitá. „Je to jasný signál, že mezinárodní společnosti stále vnímají Irsko jako dobré místo pro podnikání,“ uvedla ředitelka Dublinské obchodní komory Gina Quinová.

Od reklamy po vývoj

Zaměstnanci Facebooku v Dublinu pracují na reklamě, vícejazyčné podpoře obchodu, řízení financí, lidských zdrojů, uživatelských operací a vývoje. Nové pozice budou v průběhu roku 2011 postupně obsazovány ve všech těchto oblastech.

Facebook zřídil své sídlo v Irsku v roce 2008. Následoval tak další přední internetové firmy, jako je Google, eBay či Yahoo!, které již v Dublinu sídlily. Mezinárodní sídlo v Dublinu má více než 75 nadnárodních technologických firem.

-kk-

Zdroj: The Irish Times - portál irského deníku The Irish Times
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Irish Times