HR jako správná kariérní volba

Britská profesní vzdělávací organizace CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) spustila kampaň, jejímž cílem je odstranit negativní předsudky spojené s HR jakožto kariérní volbou a získat nové talenty pro tuto profesi.

Kampaň přiblíží autentické zkušenosti pracovníků HR

Kampaň s názvem Think HR. Think Again cílí na instituce působící v oboru vyššího vzdělávání a kariérních služeb. Probíhat bude prostřednictvím webu, brožur a plakátů. Nový kariérní web nabídne spojení se skutečnými HR pracovníky a jejich každodenními zkušenostmi v podobě odborných studií, videí a rad. Ke stažení je k dispozici průvodce zdarma s názvem The Truth About HR.

Znamená HR hloupost, byrokracii a opakování?

CIPD si od kampaně slibuje, že dokáže pro HR získat absolventy různých oborů, kteří by jinak o kariéře v této oblasti neuvažovali. Strategická poradkyně CIPD Georgina Kvassayová k tomu dodává: „Provedli jsme výzkum názorů absolventů v roce 2009, který ukázal, že si s pojmem HR nejčastěji spojují tři slova – hloupý, byrokratický a opakující se. Je proto zjevné, že CIPD musí převzít vedoucí roli v překonání těchto mylných představ.“

-kk-

Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management