Kariéra vyžaduje osobnost a příjemné vystupování

Pokud hledáte novou práci nebo jinou možnost postupu v kariéře, musíte v první řadě působit příjemně. Shodli se na tom alespoň personální manažeři v celosvětovém průzkumu společnosti NFI Research. Nejméně je při příjímání či povyšování zaměstnanců naopak zajímalo testování, diverzita a znalost organizace.

„Uchazeči mohou být skvělí u pohovoru, mít dobré výsledky testů i dobré dovednosti, přesto nemusejí dobře zapadnout do vašeho oddělení nebo organizace,“ vysvětlil jeden z účastníků průzkumu. „Ve hře je celá řada faktorů, z nichž mnoho nemůžete otestovat ani změřit. Často tak rozhodnutí bude záviset na tom, jak daná osoba zapůsobí a jak dobrý z toho bude mít manažer pocit v žaludku.“

Dovednostem se učíme celý život, důležitější je ale, aby zaměstnanci pomáhali celou svou osobností k budoucímu dlouhodobému rozvoji firem. Náboráři proto dávají přednost uchazečům, kteří rádi dělají svou práci a mohou tak dále rozvíjet svou osobnost a učit se. „Náborář schopný navázat bližší vztah s potenciálním zaměstnancem a zhodnotit, zda zapadne do firemní kultury, je pro naši firmu neocenitelný,“ zhodnotil další respondent.

-kk-

Zdroj: darwinmag.com - Magazín věnovaný informačním technologiím a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje darwinmag.com