Nepodceňujte brigádníky

Blíží se léto a s ním i zvýšený zájem firem o stážisty a brigádníky. Zejména v současné době, kdy se firmy snaží vyjít bez nutnosti přijímání nových zaměstnanců, je spolupráce s brigádníky velmi lákavou strategií. Může to být i velmi přínosná strategie, pokud se však firmy nedopustí tří základních chyb:

1. Nedělejte z brigádníků „holky pro všechno“. Letní brigádníky nemusíte využívat jen k rutinním záležitostem. Mohou to být lidé s dobrými znalostmi účetnictví, technologií apod. Již při náboru byste proto měli prověřovat, v čem jsou dobří a uvažovat, jak toho co nejefektivněji využít.

2. Nezapomínejte dát brigádníkům potřebné nástroje. Brigádník by měl mít své místo pro výkon práce, počítač, telefonní linku atd. Zvažte i školení – trocha orientace na začátku může mít velký vliv na úspěch brigádníka.

3. Nevnímejte působení brigádníka nutně jako krátkodobé. Student, kterého najmete na brigádu, u vás pravděpodobně nezůstane dalších padesát let. Může však zůstat déle než jedno léto a ukázat se jako velký přínos.

-kk-

Zdroj: BusinessBrief.com - americký informační portál o byznysu
Zobrazit přehled článků ze zdroje BusinessBrief.com