Pomozte novým zaměstnancům s integrací

První den v novém zaměstnání může být matoucí a nepříjemný. Dostatek informací a vřelé přijetí může snížit nováčkovo znepokojení a pomáhá budovat jeho vztah se společností. Zaměstnance v první fázi zajímá hlavně to, zda udělali správné rozhodnutí, když se nechali zaměstnat právě vaší firmou. Musíte jim dokázat, že správné skutečně bylo a pomoci jim s integrací.

Představte nováčky ostatním zaměstnancům a vedoucím, seznamte je s pracovním prostředím. Budou se tak cítit dobře a přechod do nové pozice pro ně bude snadnější. Představení kolegům je zvlášť důležité, protože ne každý je extrovert a vlastní iniciativa mu při představování může dělat potíže.

Popište, jaké má společnost cíle a jak může nový zaměstnanec pomoci k jejich dosažení. Odpovězte si na otázku: Jaký bude mít tento nový zaměstnanec dopad na budoucnost firmy? Buďte specifičtí ve svých očekáváních.

Dostatečně seznamte zaměstnance s pracovním řádem a ostatními pravidly. Dokonce i když mu tyto materiály poskytnete k pročtení domů, o těch nejdůležitějších si promluvte osobně. Jedná se například o zásady bezpečnosti práce, firemní etice, ale i benefity atp.

Velké společnosti často umísťují různá oddělení do různých budov nebo lokalit. Takové společnosti také zaměstnávají mnoho zaměstnanců - někdy i v řádech tisíců. V takovém případě je vhodné najít nějaký způsob, který zajistí, že všichni noví zaměstnanci dostanou stejné informace. Příkladem může být povinné školení v místě hlavního sídla firmy, nebo třeba videokonference.

-ds-

Zdroj: Wetfeet.com - americký portál s nabídkami zaměstnání a informacemi o trhu práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wetfeet.com