Přišli jste o práci? Začněte žít... třeba v jeskyni

Ztráta práce není konec světa. Může být depresivní, ale také představuje novou cestu v životě. Může vás dostat tam, kde jste vždy chtěli být, ale dosud se vám to nepodařilo. Co tedy dělat? Článek s mírnou nadsázkou nabízí několik tipů.

- Najděte si jinou práci. Je to nuda, ale potřebujete být z něčeho živi. Můžete využít příležitosti dělat něco jiného než dosud.

- Cestujte po světě. Pokud jste dlouho odkládali dovolenou a máte úspory, proč nevyrazit na cestu, o které jste vždy snili. Získáte tak nové zážitky a vzpomínky.

- Vytvořte perfektní papírové letadlo. Pro ty, které motivují obecně nedůležité pokusy, je dokonalé papírové letadlo příkladem věci, která čeká na vynalezení. Můžete se zúčastnit soutěží a získat finanční odměny. Navíc uděláte radost řadě lidí s dětskou duší.

- Začněte žít jako mnich. Nemůžete zaplatit účty, ale necítíte se na návrat do kóje? Vyměňte svůj dosavadní život za oděv z pytloviny a žijte zkoumáním svého nitra, čistotou a rovnováhou.

Začněte novou kariéru. Možná jste odkládali určitou kariéru kvůli jiné, která se vám zdála praktičtější. Teď ale máte příležitost konečně začít farmařit, závodit nebo se věnovat umění.

- Staňte se profesionálním sportovcem. Jste-li sportovně nadaní, kontaktujte některý z místních sportovních klubů. Možná dosáhnete až na milionovou smlouvu a už se k původní práci nevrátíte. Pokud ne, alespoň to zkusíte a více se o sobě dozvíte.

- Staňte se dobrovolným humanitárním pracovníkem. V zemích třetího světa se můžete uplatnit při učení, na stavbách nebo ve zdravotnictví. Většina mezinárodních organizací neustále hledá dobrovolníky. Můžete si vytvořit i vlastní humanitární organizaci.

- Založte vlastní firmu. Proč nevyužít současné situace k realizaci vašeho dávného podnikatelského nápadu?

- Vraťte se do školy. Další vzdělání vám může pomoci dosáhnout vysněné kariéry. Navíc budete mít nárok na studentské půjčky, stipendia apod.

- Vraťte se k přírodě. Pokud vám žádný z těchto tipů nevyhovuje, najděte si útulnou jeskyni, utkejte si oděv z trávy a začněte žít v souladu s přírodou.

-kk-

Zdroj: Classesandcareers.com - americký portál pro studenty a absolventy vysokých škol
Zobrazit přehled článků ze zdroje Classesandcareers.com