Randstad sází na rozvoj absolventů

Druhý největší poskytovatel personálních služeb na světě, společnost Randstad spustil ve Velké Británii svůj první vzdělávací program pro zaměstnance z řad absolventů. Šestnáct vybraných absolventů tak získalo možnost pracovat v sedmi pobočkách Randstadu na území Spojeného království.

Slovy personální ředitelky Haly Collinsové je pro budoucnost odvětví náboru pracovních sil zásadní, aby je absolventi vnímali jako dlouhodobou kariérní volbu se zdravými vyhlídkami. „Globalizace činí odvětví náboru atraktivní volbou pro talentované absolventy s mezinárodní perspektivou. Již se těšíme z prvního úspěchu našeho schématu,“ dodává Collinsová.

Teambuilding nesmí chybět

Absolventský program byl navržen tak, aby u účastníků rozvíjel každodenní náborářské dovednosti a širší znalost pracovního trhu, která je pro úspěšnou kariéru v odvětví náboru nezbytná. Zahrnuje také třídenní venkovní cvičení, jehož smyslem je budovat vztahy, týmovou spolupráci, komunikaci a vůdcovství mimo pohodlné prostředí a za využití náročných aktivit, jako je lezení, slaňování, orientační běh nebo stavba raftů.

Účastníci programu budou rotovat po jednotlivých divizích Randstadu, aby se seznámili s různými tržními sektory. Navštíví také sídlo firmy v Amsterdamu, kde se blíže seznámí s řízením globální organizace. V říjnu bude program pokračovat dalším kolem.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine