Vystupte ze stínu svého šéfa

Dobré vztahy se šéfem jsou důležité. Vstřícnost podřízených však může vést i k tomu, že zůstanou ve stínu svých šéfů bez možnosti projevit se jako samostatná osobnost či postoupit na kariérním žebříčku. Tráví v práci dlouhé hodiny řešením krizových situací na poslední chvíli a poskytováním emocionální podpory svým nadřízeným. Jak z takového bludného kruhu ven?

- Snažte se vybudovat profesionálnější vztah. Dejte šéfovi najevo, že máte své termíny a schůzky, které musíte dodržet.

- Dávejte si pozor na šéfovy nálady. Nenechte se zatáhnout do diskuse o jeho profesionálních problémech. Raději změňte téma.

- Snažte se šéfa koučovat, aby se naučil lépe organizovat. Seznamte se s jeho rozvrhem a cíli a společně pracujte na efektivnějším plnění úkolů.

- Nepřijímejte automaticky práci navíc. Nemusíte vždy kývat na to, že zůstanete déle, když se objeví nečekaná situace.

- Požádejte šéfa o zpětnou vazbu. Zajímejte se o svou výkonnost a hledejte příležitosti, jak prezentovat svou práci před vyšším vedením.

- Budujte si síť kontaktů ve své organizaci. Zajděte na oběd, popovídejte si o tom, na čem pracujete nebo jak jim můžete pomoci. Měli byste být vidět i jinak než jen se svým šéfem.

- Vymezte si hranice. Přijměte skutečnost, že na sobě se šéfem vzájemně závisíte, zároveň si však uvědomte, kdy už vás to začíná nepříznivě ovlivňovat. Jasně se vymezte vůči svým kolegům a podílníkům.

- Alespoň jednou týdně odcházejte včas. Také o víkendech byste neměli být dostupní pro řešení pracovních problémů.

- Soustřeďte se na lidi a aktivity mimo práci. Získáte tím větší sebevědomí a lepší pocit ze sebe.

- Připomínejte si, že pokud nebudete dodržovat výše popsané kroky, zůstanete ve stínu svého náročného šéfa.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review