Zaměstnavatelé přehlížejí pracující matky

Zaměstnavatelé z řad malých a středních podniků přehlížejí jeden důležitý zdroj talentu – pracující matky. Činí tak přesto, že jim chybí zkušení zaměstnanci. Ukázal to alespoň nedávný britský výzkum. Zjistil také, že pro pracující matky je největší prioritou v zaměstnání flexibilita. 90 procent uvedlo, že mělo problémy najít potřebnou flexibilitu a 83 procent těžce hledalo pružnou práci, v níž by mohlo využít své dovednosti.

Řadu matek vedla tato zkušenost k opuštění trhu práce. Více než dvě třetiny momentálně nepracujících matek by se rády vrátily do práce, ale nejsou připraveny přijmout zaměstnání, které by nebylo dostatečně pružné, aby mohly stavět na svých zkušenostech. Více než polovina si myslí, že zaměstnavatelé nejsou příjemní na matky a 86 procent považuje pružné pozice za méně placené.

Ředitel společnosti pro řízení životního stylu Ten UK, která výzkum provedla, Alex Cheatle radí zaměstnavatelům změnit dosavadní postoje. „Řízení času je základním předpokladem multitaskingu. Matky umí skvěle řídit čas. Práce z domova navíc hraje pro nás, protože díky ní můžeme získat někoho s místními znalostmi za efektivní cenu.“

-kk-

Zdroj: mybusiness - britský portál o podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje mybusiness