Ženy na palubu

Sally Bottová, ředitelka lidských zdrojů v britské ropné společnosti BP, pomáhá spouštět nový projekt, jehož cílem je dostat více žen na nejvyšší manažerské pozice. Projekt s názvem Women on Board usiluje o větší zastoupení žen-ředitelek ve stovce firem s nejvyšší tržní kapitalizací ve Velké Británii (FTSE 100).

Pomáhat jí bude Anna Mannová, spoluzakladatelka head-huntingové společnosti Whitehead Mann, a bývalá hlasatelka zpráv Anna Fordová, která je nyní členkou vedení maloobchodního řetězce Sainsbury's. Cílem projektu je poskytovat možnosti vzdělávání a rozvoje a „distribuční síť" firem, které aktivně vyhledávají různorodost ve svém vedení.

„V době, kdy jsou firmy pod větším drobnohledem, mohou ženy přinést čerstvé perspektivy a hodnotnou různorodost uvažování," vysvětluje Mannová. „Výzvou je pomoci talentovaným ženám získat první manažerskou roli a pomáhat s rozvojem jejich schopností, které jim umožní další postup."

Ženy dnes zastávají přibližně 15 % ředitelských pozic ve firmách, které tvoří žebříček FTSE 100. Téměř čtvrtina z této stovky firem nezaměstnává žádné ředitelky.

-kk-

Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today