5 důvodů, proč zaměstnanci nesnášejí své šéfy

Žádný šéf nemůže být milován všemi svými zaměstnanci. To ale neznamená, že by každý šéf musel být jako Michael Scott z amerického sitcomu The Office (Kancelář). Dobrý šéf chápe základní důvody, proč zaměstnanci nesnášejí své šéfy a dokáže se podle toho chovat.

- Zaměstnanci potřebují respekt. Zaměstnanci mají často pocit, že nadřízení nerespektují jejich soukromí, schopnosti a také soukromý život mimo práci. Pamatujte si však, že pokud projevíte respekt, bude vám také vrácen.

- Zaměstnanci nemají rádi puntičkářské ani laxní manažery. Dobrý šéf zachází se zaměstnanci jako s dospělými. Dá jim potřebnou svobodu v práci a zároveň dokáže nabídnout podporu. Pokud se o své zaměstnance nezajímáte, proč by se oni měli zajímat o vás?

- Zaměstnanci mají stejně jako šéfové pocit, že nejsou dostatečně placeni. Dobrý šéf však dokáže zaměstnancům vyjasnit platovou filozofii firmy a případně najít jiné způsoby kompenzace.

- Zaměstnanci nesnášejí porady. Porady vnímají jako nutné zlo. Pomohlo by vám proto zajímat se o zpětnou vazbu a usilovat o větší efektivitu porad.

- Zaměstnanci se potřebují cítit uznávaní. Neoceněná práce vede k nelibosti. Ta pak může vést až k apatii. I malé uznání je proto velmi důležité. Slovní pochvala například může zaměstnance potěšit jako zvýšení platu nebo povýšení.

-kk-

Zdroj: Classesandcareers.com - americký portál pro studenty a absolventy vysokých škol
Zobrazit přehled článků ze zdroje Classesandcareers.com