5 mýtů o práci z domova pro matky s dětmi

Ilustrační snímek

Mohou ženy-matky skutečně rozvíjet kariéru a zároveň mít více času na děti díky práci z domova? Podle serveru workingmother.com ano. Musejí si však dát pozor na tradiční mýty, které práci z domova obklopují. Jaké to jsou?

1. Jediná práce, kterou lze dělat z domova je péče o zákazníky nebo programování

V dnešní době lze doma vykonávat téměř jakoukoli kancelářskou práci na jakékoli úrovni vedení – od výkonného ředitele až po mikrobiologa.

2. Doma nebudete stejně produktivní jako v kanceláři

Studie potvrzují, že naopak domácí pracovníci jsou produktivnější, protože nemusejí čelit vyrušování ze strany kolegů a dalších událostí v kanceláři.

3. Donutit se doma k práci bude nemožné

To může být pravda, ale je jen na vás, jak tuto výzvu dokážete zvládnout. Práce z domova není vhodná pro každého, vyžaduje vysokou míru disciplíny. Je třeba umět plánovat čas a dodržovat pracovní dobu i doma.

4. Nebudete potřebovat péči o děti

Matky pracující z domova by si neměly myslet, že ušetří na péči o své děti. Pokud berete svou kariéru vážně, budete potřebovat hlídání stejně, jako byste chodila do kanceláře. Práce i děti si zaslouží vaši plnou pozornost.

5. Nadřízení a kolegové na vás zapomenou

I toto může být pravda, ale opět je to na vás. Udržujte komunikaci s kanceláří a domluvte si pravidelná osobní setkání se šéfem, na kterých budete hovořit o vaší výkonnosti a možnostech zlepšení. Vyměňujte si emaily a občas zajděte společně na oběd.

-kk-

Zdroj: Working Mother - přední americký server pro kariérně zaměřené a podnikavé matky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Working Mother