Český překlad knihy Mikea Rothera Toyota Kata se v listopadu představí v Praze

DMC management consulting zve na výjimečné setkání s americkým Kata koučem, Brandonem Brownem.

Po úspěchu knihy Toyota Talent, kterou společnost DMC management consulting společně s autorem knihy Davidem Meierem pokřtila v loňském roce, přichází s překladem dalšího bestselleru z oblasti neustálého zlepšování.

Na TWI & Kata Conference ve dnech 21.– 22. 11. 2017 v Praze slavnostně uvede knihu Toyota Kata amerického autora Mikea Rothera.

Jeden z nejrespektovanějších amerických Kata koučů, Brandon Brown, ukáže společně s průkopníky Kata z českých firem, co vlastně Kata v pojetí Toyoty znamená a jak ji úspěšně využít.

 

Proč Kata?

Kata dokáže efektivně řešit řadu problémů, se kterými se dnes firmy potýkají:

- Nefungující systém zlepšování
- Opakující se problémy
- Vedoucí málo pracují s lidmi
- Lidé nejsou motivovaní pro zlepšování a zvyšování efektivity
- Dobré nápady často nejsou dotahovány do konce

Kata koučink je standardizovaný efektivní nástroj pro vedoucí pracovníky, který pravidelně využívá v denní praxi práci s lidmi pro udržení nastavených změn a jejich přerod v rutinu. Ve spojení s metodikou TWI napomáhá trvalému zafixování nových návyků. Kata zlepšování skutečně zavádí proces zlepšování do každodenní rutiny díky definici překážek k dosažení cílového stavu a jejich postupnému odstraňování prostřednictvím malých „experimentů“.

Kata pracuje s existujícími nástroji managementu a všechny tyto známé a mnohdy odděleně používané nástroje skládá v jeden do sebe logicky zapadající systém. Cílem celého procesu je odbourat zahlcení středního managementu problémy, ale zároveň udržet jeho informovanost o dění na nižších úrovních, dále naučit vedoucí experimentovat a systémově zlepšovat procesy a zároveň tak zvýšit iniciativu lidí.

Na TWI & Kata Conference zve Jitka Tejnorová, partnerka DMC

Filozofie Kata pro české firmy

Ve své knize Mike Rother popisuje, jak metodu Kata efektivně využívá známá společnost Toyota. Toyota se učí z neúspěchů, a to je důvod, proč ve společnosti Toyota říkají, že „problémy jsou dar“. Ukazují cestu vpřed k cílovému stavu.

Mike Rother říká: „Myšlení KATA není složité, je to jen zvyk. Praktikování rutin Kata Improvement zlepšuje a mobilizuje kreativní schopnosti a dovednost zvládnout náročné cíle jednotlivci i celými týmy.“

Kata může pomoci i s řešením aktuálně nejpalčivějších problémů českých firem – s fluktuací a angažovaností zaměstnanců. Praxe ukazuje, že metodika funguje, zajímá management i liniové vedoucí a ve většině případů ji podporují nejen ředitelé společností, ale i personalisté a specialisté na štíhlou výrobu,“ dodává Markéta Šimáková, partnerka DMC management consulting.

TWI & KATA Conference se koná 21.–22. 11. 2017 v Praze. Na konferenci vystoupí v roli hlavního řečníka Brandon Brown, uznávaný americký Master Kata Coach, který povede i několik praktických simulací.

Dalším řečníkem bude ředitel závodu Hartmann-Rico Tomáš Otradovský s případovou studií implementace Kata. Účastníci se dozvědí, jakou roli má Kata a jednotlivé moduly TWI v implementaci Leanu ve výrobním závodě a jak Kata přispívá k zapojení všech pracovníků a napomáhá v transformaci z měnící se na učící se organizaci.

A partnerky DMC management consulting Jitka Tejnorová a Markéta Šimáková.

O své zkušenosti se podělí i zástupci českých firem, které využívají Kata v kombinaci s metodikou TWI (Training Within Industry). Účastníci budou mít možnost vyzkoušet si zlepšování a koučink Kata na vlastní kůži díky simulaci přímo na místě a vyslechnout případové studie implementace v českých firmách.

Více informací: www.dmc-cz.com/tk

Články v sérii

Aktuální

Český překlad knihy Mikea Rothera Toyota Kata se v listopadu představí v Praze

Aktuální

Toyota KATA: nový přístup v řízení a vedení lidí