Čím se dnes liší firmy úspěšné od neúspěšných?

Ředitelka významné české společnosti až donedávna vítala nové zaměstnance slovy: „Uvidíme, jak se k nám (myšleno organizaci) budete hodit.“ Tak nekompromisně sdělovala, jak vysoko si cení organizační kultury a potažmo zaměstnanců, kteří se jí přizpůsobí. Vycházela ze své dlouholeté praxe, kdy hlavními konkurenčními výhodami byly dříve efektivita a produktivita. Později talent. Dnes nejen paní ředitelka ví, že je to jednoznačně firemní kultura, která zajistí obojí: přitáhne talentované zaměstnance a ustaví efektivní práci uvnitř společnosti.

Práce s firemní kulturou byla dlouho zahalena mlhou neurčitosti. Co se za pojmem firemní kultura vlastně skrývá? Nejčastější definice říká, že kultura je „způsob, jak se tady věci dělají“. A to je pravda i pro vaši organizační kulturu. I ta je odrazem vědomých a podvědomých hodnot, přesvědčení a chování vaší skupiny. Kultura je to, co jste, a za čím si stojíte. Kulturu určujete z velké míry vy svými hodnotami, názory a chováním. A může být buď efektivní, nebo neefektivní.

Dnes – díky Barrettově analýze a měření – s ní můžeme pracovat. Co lze měřit, lze řídit a ovlivňovat. Pomocí unikátního systému měření priorit je možné analyzovat a působit na kulturu firmy přímo. Firmy, které tímto způsobem pracují, jsou 5x úspěšnější než jejich konkurenti. Chcete se jednoduše a bez velkých nákladů připojit k cestě, kterou nastoupil například Google nebo Harley-Davidson?

Nyní máte jedinečnou příležitost. ČSOB vás v rámci projektu Práce i rodina zve na praktický workshop vedený profesionály na firemní kulturu s názvem

Firemní kultura a úspěch společnosti – návody z dílny světových lídrů,

který se koná:

8. listopadu v Hradci Králové, Ulrichovo náměstí 734/7

29. listopadu v Liberci , 1. máje 79/18

9. prosince ve Zlíně, Dlouhá 136

Více informací na našem profilu LinkedIn.

Program workshopu zde

Na workshop se prosím zaregistrujte zde

Vstup je díky podpoře ESF a státního rozpočtu ČR zdarma.

Zdroj: Československá obchodní banka, a. s. - Univerzální banka s širokou nabídkou produktů a služeb
Zobrazit přehled článků ze zdroje Československá obchodní banka, a. s.