Co chtějí výkonní ředitelé od HR?

Ilustrační snímek

Návštěvníci letošní výroční konference Society for Human Resource Management (SHRM), která proběhla v polovině června v Chicagu a je největší HR konferencí na světě, mohli vidět zajímavé vystoupení bývalé výkonné ředitelky SHRM Susan Meisingerové na téma komunikace mezi lidskými zdroji a nejvyšším vedením firem. Meisingerová v něm shrnula důležité skutečnosti, které „výkonní ředitelé nikdy neřeknou, ale chtějí, aby je lidské zdroje znaly“. Nejzajímavější body přednášky pak publikoval server smartblogs.com a my je nyní přinášíme vám ve stručném přehledu:

Výkonní ředitelé nemohou vědět vše, co se děje v oboru nebo ve firmě

Nemohou číst všechny zprávy a znát všechny aktivity konkurence v souvislosti s řízením zaměstnanců. Nemohou vědět ani to, s jakými konkrétními problémy se zaměstnanci momentálně potýkají. Byli by rádi, kdyby je o tom informovali zástupci HR a dokázali své znalosti a zkušenosti z oboru aplikovat na chod firmy.

Výkonní ředitelé neradi mluví o HR

Mzdy a odměny představují pro firmu velké výdaje, což výkonné ředitele příliš netěší. Netěší je ani případné právní důsledky, které vyplývají z různých problémů se zaměstnanci. Lidské zdroje by proto měly přicházet za výkonnými řediteli s návrhy na zlepšování efektivity organizace za současného snižování nákladů.

Výkonní ředitelé chtějí, abyste se rozhodovali sami

Chtějí vidět, že věříte svým schopnostem a umíte dělat i složitá rozhodnutí samostatně. Nečekají, že budete říkat jen to, co si myslí oni. Očekávají, že budete jednat upřímně, bez emocí a maximálně diskrétně, pokud jde o citlivé informace o zaměstnancích.

-kk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com