Co dělat, když jste v práci nešťastní

Když je člověk nespokojený v práci, stává každý den se znepokojivým pocitem. A to i přes to, že je třeba v práci jen pár měsíců, může si uvědomit, že má dlouhou chvíli a práce ho nenaplňuje tak, jak očekával. Navíc třeba zjistil, že šéf nemá žádné plány na jeho kariérní růst. Jaký první krok v této situaci udělat?

Jestliže máte dobré vztahy s manažerem, promluvte si s ním o všech možných kariérních postupech na všech odděleních firmy. Diskutujte také o tom, co všechno byste museli splňovat, abyste na takové místo byli nejvhodnějším kandidátem. Jestliže si váš šéf nemyslí, že byste měli na to, abyste kariérově rostli, bylo by na místě pohlédnout se po jiné společnosti.

V takovém případě ale hledejte tajně. Zůstaňte na této pracovní pozici, abyste si zajistili příjem. Nikdy totiž nevíte, jak dlouho budete pro vás vhodnější zaměstnání hledat. Nepropadejte kouzlu prvního dojmu. Možná máte pocit, že jste našli přesně to, co jste hledali, ale víte určitě, že to, co slibují brožurky a internet, se uvnitř společnosti skutečně děje?

Zkuste se nejdříve zkontaktovat s nějakým zaměstnancem a na všechno se zeptat. Nebo možná za pár měsíců skončíte stejně jako teď. Pokud jste se však opravdu rozhodli a měníte zaměstnání, nezapomeňte na to, že svět je malý a vy si proto potřebujete chránit svou reputaci. Takže opusťte svou starou práci se ctí a ve vší slušnosti.

-pk-

Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com