Hotely Accor sázejí stromy

Francouzský hotelový řetězec Accor Hotel Group zahájil nový ročník CSR schématu s názvem Earth Guest Programme, které zapojí zaměstnance v 90 zemích světa do aktivit spojených s ochranou životního prostředí. Spuštění programu je součástí každoročních oslav Dne Země, který hotely Accor slaví již od roku 2006 jako tzv. Earth Guest Day.

Priority schématu Earth Guest Programme zahrnují místní rozvoj, ochranu dětí, boj proti epidemiím, propagaci vyvážené stravy, řízení spotřeby energií, ochranu vody, snižování produkce odpadů a ochranu biodiverzity.

Ovoce pro děti

U příležitosti Earth Guest Day 2011 budou zaměstnanci hotelů Accor vysazovat stromy v parcích, zahradách či školách. V rámci projektu Fruits for Children přispějí na výživu 4000 dětí z osmi škol v africké Keni. V oblasti Machakos vysadí nové ovocné stromy a zajistí celoroční dodávku ovoce. Součástí projektu je také vzdělávání a rozvoj dovedností dětí v oblasti životního prostředí a zvyšování kvality života rodin a komunit.

V rámci globální kampaně s názvem Plant for the Planet, která byla zahájena v roce 2009, zajistil řetězec Accor Hotel Group vysazení již 1,7 milionu stromů po celém světě. Řídí se jednoduchou zásadou – na každých pět ručníků opakovaně použitých hosty vysadí jeden nový strom.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine