Jak jste na tom s IT?

Ilustrační snímek

Informační technologie hrají v dnešním byznysu zásadní roli a pronikají i do oddělení, která nejsou svou podstatou technická. Platí to i pro HR v souvislosti s tím, jak velmi rychle se rozvíjejí technologie pro řízení lidského kapitálu a měření nejrůznějších HR ukazatelů, které zajímají nejvyšší vedení firem.

Nikdo po vás nechce, abyste se přeškolili na programátory nebo vývojáře mobilních aplikací. Jde o pochopení širšího kontextu možností využití informačních technologií v HR a budování bližšího vztahu s IT. Obě oddělení se musejí naučit spolupracovat, aby dokázala využít správné technologie k dosažení společných cílů.

Čím dříve, tím lépe

I když vaše IT oddělení nedokáže samo vytvořit HR systém, který potřebujete, a budete tedy muset využít služeb externího dodavatele, nelze vaše IT z celého procesu vynechat. Naopak je třeba zapojit IT již od začátku a rozhodovat o technických otázkách společně.

Spolupráce na projektech HR systémů vám pomůže nejen najít konečné řešení, které bude přijatelné pro obě strany, ale také lépe se vzájemně pochopit. IT se naučí řešit HR problémy firmy a vnímat celkovou HR strategii a její širší cíle v rámci fungování firmy. HR získá větší přehled o dostupných technologiích a IT možnostech firmy.

Jak blízce spolupracuje HR a IT ve vaší firmě? Co nového z oblasti IT jste se naposledy naučili při své práci v oddělení HR?

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management