Jak pečovat o duševní zdraví? Odpovědi přinesou listopadové Mental Wellness Days

Ve dnech 2. a 3. listopadu proběhne již potřetí v řadě online konference duševního zdraví Mental Wellness Days, která přinese odpovědi na nejpalčivější otázky, ale i srozumitelné tipy pro psychickou pohodu doma i v práci. Přednášky jedenácti předních psychologů, psychoterapeutů, koučů a mentorů z Česka a Spojených států jsou určené každému, kdo se zajímá o zdravý životní styl a chce pečovat o svou psychickou pohodu. 

Mental Wellness Days 2021

Digitální závislosti předběhly kouření i pití alkoholu. 

Přemýšleli jste, kolik hodin na internetu je už moc? „V přepočtu na hodiny strávené na internetu nebo mobilu je za riziko považováno 36 – 40 týdně, resp. více než 5 – 6 hodin denně,” říká lékař a odborník na závislosti, Adam Kulhánek. Ve své přednášce na Mental Wellness Days objasní, kdy se z nevinné zábavy stává závislost, jak si od technologií efektivně odpočinout nebo na co si v této souvislosti dávat pozor u dětí. „V celé Evropě sledujeme u dětí a mladistvých v posledních sedmi letech pokles kouření, pití alkoholu i užívání marihuany. Hraní online her a užívání technologií naopak výrazně narůstá. Výjimkou u dospívajících bohužel není online hraní hazardních her,” varuje Kulhánek. 

Jak se z okolních změn nehroutit

„V poslední době vidím silnou frustraci a únavu lidí, kteří prochází mnoha změnami. A také strach. Z toho, co přijde a co bude,” říká mediátorka, koučka a mentorka Sandra Fridrichová. Podstatnou část svého pracovního života strávila v prostředí velkých firem a dnes se do něj často vrací, aby pomohla nefunkčním týmům odbourat konflikty, uspět a nevyhořet. „Na změny, které nás ovlivňují, se můžeme dívat z role oběti nebo se na ně můžeme připravit a zaujmout úplně jiný postoj,” nastiňuje Fridrichová obsah své přednášky.

Bolestí ke spokojenějšímu životu? Paradox podložený výzkumem emeritního profesora Yale University

Hlavní hvězdou podzimních Mental Wellness Days je Paul Bloom, psycholog a americko-kanadský profesor z Yale University. Ve své 90minutové přednášce prozradí, proč někdy volíme bolest a utrpení, i když k tomu zdánlivě nemáme racionální důvod. Jak jinak vysvětlit, proč tolik lidí trénuje na vyčerpávající maraton, podstupuje bolest při tetování nebo se účastní závodů v pojídání chilli papriček? Bloom, který je autorem populárních psychologických knih a držitelem mnoha ocenění, bude možná trochu provokovat, ale zcela jistě vás donutí dívat se na smysl života z úplně jiné perspektivy.

Mental Wellness Days 2021

Kariéra nebo rodičovství? Skutečně si musíme vybírat?

Dalším silně diskutovaným tématem, o kterém bude na online konferenci řeč, je hledání rovnováhy mezi pracovním a osobním životem, zvlášť v momentě, kdy do našeho života vstoupí děti. Psycholožka Martina Mikesková vás provede největšími úskalími a ukáže, jak rodičovství v kontextu budování kariéry ovlivňuje dynamiku osobních i pracovních vztahů, potřeb, přání a povinností.

Online konference z dílny úspěšného českého startupu

Mental Wellness Days již potřetí pořádá startup Soulmio, jehož zakladatelka Simona Zábržová se svým podnikatelským nápadem na firemní online program psychické péče o zaměstnance zapsala mezi nadějné osobnosti z byznysu, umění a akademické sféry, které pomáhají změnit Česko a svět - Innovators2020

Mental Wellness Days - Adam Kulhánek

„Obvykle předáváme znalosti našich psychologů, psychoterapeutů a renomovaných odborníků na oblast péče o duševní zdraví pouze zaměstnancům našich firemních klientů,” říká Simona Zábržová. „Protože ale chceme v české společnosti zbořit tabu, že ten, kdo potřebuje pomoc psychologa je blázen nebo nemocný, připravili jsme zajímavé přednášky uznávaných odborníků prostřednictvím akce Mental Wellness Days i široké veřejnosti,” zve na dvě odpoledne plná péče o duševní zdraví. 

Program naleznete na www.mentalwellnessdays.com. Early birds vstupenky za zvýhodněnou cenu jsou v prodeji do 13.10.2021.

 

Soutěž o volné vstupy na Mental Wellness Days 2021

Připravili jsme pro vás soutěž o tři vstupy na Mental Wellness Days 2021. Odpovězte do 18. října 2021 na jednu krátkou otázku a my ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce bezplatného vstupu!

Nevylosovaní účastníci získají jako poděkování slevu 15% na nákup vstupenky.

Nápovědu k soutěži a další podrobnosti k akci naleznete zde.

SOUTĚŽ O VOLNÉ VSTUPENKY