Jste špatný kolega?

Řada lidí si stěžuje na nepříjemné chování kolegů - chování, které si tito kolegové mnohdy ani sami neuvědomují. Nemůže se něco takového stát i vám? Článek upozorňuje na pět varovných signálů, že právě vy jste tím, kdo posouvá své kolegy na hranici nepříčetnosti.

- Zavalujete lidi prací na poslední chvíli, i když jste se tomu mohli vyhnout. Vždy se budou objevovat projekty na poslední chvíli, nebuďte však tím, kdo ignoruje přidělené projekty, dokud nezjistí, že je nedokáže stihnout.

- Stěžujete si na lidi za jejich zády. Když budete jednat přímo, budete nejen férovější, ale také se o dané věci dozvíte více a můžete ji vidět z jiné perspektivy.

- Vyzařujete negativitu. Dáváte zřetelně najevo, že nesnášíte lidi a věci kolem sebe. Pokud budete ve všem hledat jen chyby, rychle ztratíte důvěryhodnost a lidé začnou hledat způsoby, jak s vámi nemuset vůbec přijít do kontaktu.

- Nosíte si do práce osobní život způsobem, který je ostatním nepříjemný. Vyvarujte se například hlasitých soukromých telefonátů, jejichž obsah kolegy nejen nezajímá, ale i obtěžuje.

- Jste neustále v defenzivě. Naježíte se při sebemenším náznaku, že vaše práce není perfektní - i když je tento náznak jen vaší vlastní představou. Výsledkem je to, že se vám kolegové spíše vyhýbají, než aby s vámi chtěli mluvit.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report