Když se sen nedaří

Američané jsou známí řadou věcí, ale jejich nejdominantnější charakteristikou je jejich postoj „tohle dokážu“. Je to americký duch, díky němuž jsou podnikatelé páteří této ekonomiky a drobné firmy představují 99,7 % všech firem.

Bez ohledu na to, kolik pozitivního ducha mají, jim jejich sen někdy není souzen. Uvědomili si však, že mohou uspět tak, že pomohou k úspěchu druhým.

Rozhodnout se přestat se snažit něčeho dosáhnout a začít předávat své zkušenosti dál není jednoduché, ale může být stejně nebo i více naplňující.


Myslíš, že jsi dobrá?


Paní Vaccarová začala studovat tanec, když jí bylo 10 let a byla na škole velkým nadšencem. Se sny o Broadwayi začala po škole intenzivně chodit na konkurzy. Po dvou letech si ale uvědomila, že své mety nedosáhne. I když nikdy neuvažovala o tom, že by mohla být učitelkou, začala dávat hodiny tance v místí taneční škole a práci si oblíbila.


Nikdy se nepovažovala za velkou podnikatelku, ale dva roky v taneční škole jí daly jistotu pro založení vlastní taneční školy. Učila se cestou pokusů a omylů, nikdy by ale neuspěla, kdyby svou práci nemilovala.


Krok 1: Prozkoumejte svůj talent


Podívejte se na to, co děláte, a ptejte se sami sebe, co je to ve větším měřítku pro někoho jiného. Pokud jste herec, možná je to vaše schopnost plně se vyjádřit, pokud píšete, možná je to vaše schopnost přetvářet příběhy pro marketing, prodej a školení. Tím, že se podíváte na svůj talent jiným pohledem, si otevřete vyhlídky nových příležitostí.


Krok 2: Vytvářejte jasné a atraktivní sdělení


Než začněte svou osobu marketovat, je dobré znát, kdo je váš trh, proč by mělo vaše cílové tržní publikum naslouchat a jak s tímto trhem chcete pracovat.

Na základě toho můžete vytvářet atraktivní sdělení, které přitáhne pozornost lidí k vaší osobě.


Krok 3: Prodejte se


Dejte světu vědět, že jste odborník. Účastněte se networkingových akcí, hovořte na seminářích, pište články, publikujte nějaký čas bezplatně, ukažte se v rozhlasové show, založte si internetové stránky a blogujte. Ve finále najdete odvahu učit. Uvědomujte si, že kombinace vašeho talentu a zkušeností je jedinečná.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com