Když zaměstnanci "chodí za školu"

V průběhu loňského roku simulovalo až 34 % zaměstnanců. Ukázal to výroční výzkum serveru Careerbuilder. Přestože nejvíce záškoláckým zaměstnancům chyběla motivace vůbec jít do práce, někteří se jen vyhýbali starostem, které je tam očekávaly. 9 % pracovníků předstíralo nemoc, protože se nechtěli účastnit nějakého jednání, pracovat na zpožděném projektu nebo se chtěli vyhnout zlobě kolegů nebo nadřízeného.

Další častý důvod, bylo to, že měli na programu něco důležitějšího. Třicet procent pracovníků potřebovalo relaxovat a "dobít baterie", 22 % dospávalo spánkový deficit. Osobní záležitosti, schůzká se známým i rodinné události patřily mezi další důvody.


Na základě zjištění, že zaměstnanci zůstali doma, aniž by proto měli zdravotní důvody, byla dána výpověď 18 % zaměstnanců. Podle statistik se proto vyplatí říci pravdu: nemusíte se pak obávat, že se přeřeknete, nebo že k vám domů přijde nečekaná návštěva ze zaměstnání.


Navíc jsou zaměstnavatelé v dnešní době flexibilnější - 65 % z nich považuje potřebu „upustit páru“ nebo přepracovanost jako platný důvod pro krátké placené volno (tzv. sick day).

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder