Malá nebo velká společnost?

Když se budete rozhodovat do jaké společnosti nastoupíte, musíte vzít na vědomí, že existují tři hlavní druhy obchodních firem, pro které můžete pracovat. Každý z nich má své pro a proti.

Malé společnosti mají menší výnosy a zisky, takže jejich platy a výhody jsou často nižší než ve větších společnostech. Malá společnost také není tak stabilní a vaše pracovní prostředí se tak stává méně bezpečné. Na druhé straně se v malém podniku uplatníte ve více úkolech, budete mít šanci na rychlejší propagaci i kariérový růst.

Ve střední společnosti vám určitě nabídnou lepší výhody než v té malé. I když mívá středě velká společnost relativně nízký počet zaměstnanců, nabízí jim větší flexibilitu. Středně velké společnosti mají na své zaměstnance velké nároky, hodně od nich očekávají. Umějí vás ale naučit míře zodpovědnosti. Je zde ale menší šance kariérového vzrůstu.

Největší výhoda velké společnosti je její bezpečnost, hodně příležitostí k povýšení a velkorysé platové podmínky. Na druhou stranu jsou takové podniky neosobní, postrádají společné cíle a pracují v týmech. Také nejvíce inklinují k tomu, že si najímají lidi se specifickými schopnostmi.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com