Můj šéf není zrovna ideální

Každý člověk doufá, že bude mít v práci ideálního šéfa, který ho bude podporovat a poslouchat. Bohužel realita není vždycky úplně ideální. Kombinací může být hodně, ale pro skvělého zaměstnance bude nepříjemný a studený šéf vždy nejhorší.

Nejvíce zaměstnancům vadí, když jejich šéf nemá předpoklady a hlavně trpělivost, aby vedl tým. Dále jim vadí také to, když jim šéf nedovolí vzdělávat se na školeních a kurzech. Posledním klíčovým bodem je motivace a schopnost některých šéfů skvěle demotivovat.

Jestliže máte se šéfem nějaké problémy, přestaňte skákat nahoru a dolů, udělejte krok zpět a zhodnoťte situaci. Zkuste se na věci podívat z hlediska vašeho šéfa. Zkuste se oprostit od všech emocí a dívejte se na věc ryze rozumově.

Každá situace potřebuje být viděna ze všech stran, aby se našlo nejlepší řešení. V zásadě si zaměstnanci mohou vybrat. Buď udělají, co je třeba udělat a nebudou řešit žádné věci kolem, nebo si mohou zjistit očekávání šéfa a snažit se mu v každém případě zavděčit. Poslední možností je snažit se vztah se šéfem zlepšit.

Je ovšem třeba si uvědomit, že nikdy nestačí jen snaha zaměstnance, aby se ze vztahu se šéfem stal vztah ideální.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101