Může vás teleworking uzdravit?

Teleworking neboli práce z domova usnadňuje mnoha lidem nejen práci, ale i osobní život. Díky tomu, že pracují doma, se mohou věnovat činnostem, na které by ve firmě nebyl čas ani prostor. Díky možnosti kratších přestávek se mozek udržuje okysličený a člověk je produktivnější. Závisí to však také na osobních zvyklostech člověka – tomu, kdo je zvyklý na cigarety a tučné jídlo, nepomůže ani sebelepší uspořádání pracovní doby.

Vědci se domnívají, že každodenní třicetiminutová přestávka spojená s rychlejší chůzí či během dokáže až o 30 % snížit pravděpodobnost výskytu cukrovky, vysokého krevního tlaku, osteoporózy a depresí. Člověk si také může poměrně snadno hlídat svou váhu. Podle odborníků je velmi efektivní také jízda na kole, sekání trávníku, strečink a jóga.

Mnoho firem si uvědomuje potřebu zaměstnanců se odreagovat a budují ve svých prostorách fitcentra nebo nabízí svým zaměstnancům do těchto center permanentky. Člověk však nemusí přímo cvičit – stačí krátké protažení těla při přestávce na oběd nebo procházka. Teleworkeři si však musí dávat pozor na společného nepřítele, a tím je lednička. Kdo se rád přejídá, měl by si to při práci doma v zájmu zvýšení produktivity odpustit.

**Datum vydání:** VII/2002
Zdroj: Job Universe - server obsahující strategické tipy pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Job Universe