Návod, jak být frustrovaný náborář

Někdo kdysi řekl, že utrpení v životě je povinné a trápení volitelné. Tolik nás žije ve frustraci a stresujeme se více, než je to nutné. Snažíme se neprohrávat a získat vše. Jako náboráři máme velkou zodpovědnost a i přes všechny chyby budeme souzeni podle té lepší části toho, co jsme dokázali. Cílem náboru, stejně jako v životě, je udělat co můžete a jak nejlépe to dokážete a jít dál.

Pokud se v této profesi budete chtít trápit dílčím neúspěchem, pak zvažte následující:

- Hledejte perfektní adepty. Hledání perfektního adepta je zlatým grálem řady náborářů, ale všichni adepti jsou jen lidé. A perfektní adept, stejně jako třeba partner, je jen iluze. Ponechme tuto mánii někomu jinému.

- Rvát si vlasy nad neuzavřenými obchody. Chceme získat všechny dobré adepty? To je v pořádku, ale nestane se to. Pokud prohrajete, je třeba umět nechat věc plavat a jít dál. Slavný filozof a právník Robert Ingersoll řekl, že největším testem odvahy je nést porážku, aniž bychom ztratili srdce. A to je přesně to, co musí dělat i náborář.

- Očekávát, že se všichni náboroví manažeři budou řídit vašimi radami. Někteří si vaše rady možná vezmou k srdci, ale jiní o ně stát nebudou a nikdy to nezměníte. Autor navrhuje využít energii a čas jen tam, kde to má smysl.

- Domníváte se, že nábor pasivních adeptů je snadný. Naučili jsme se, jak najít adepty na internetu a můžeme jim nadšeně volat, sdělit novou nabídku a očekáváme, že tito lidé budou otevřeni nové, lepší pozici a dostaví se co nejdříve na pohovor. Oslovený člověk často ani nezavolá. Zkusíte jej kontaktovat znovu, ale on vás opět ignoruje. Nakonec zjistíte, že ho vaše nabídka nezajímá. Co dál? Vzdor obtížnosti, je nábor pasivních adeptů „povinný“, neboť v případě úspěchu vaší firmě přinese zcela odlišnou sortu lidí.

- Nikdy nezkoušíte nic nového. Nábor je někdy více umění a někdy věda. Velcí umělci se neustále snaží dosáhnout něčeho nového. Pokud stále říkáte a děláte to samé, máte stejný přístup a řešení, nikdy nepochopíte rozdíl mezi dobrým a výborným náborářem. Co se vědy týče, sám internet denně přináší příležitosti náborářské komunitě a prací náboráře je jen oddělit zrno od plev.

Náborářství je skvělá profese. Frustrace je obvykle jen vaše vlastní volba.

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net