Ostatní si získáte, když budete působit kladně

Většina z nás soudí lidi podle toho, jak vypadají a jak působí na první dojem. Proto je první dojem velmi důležitý a lidé by si na něm měli dát záležet.

Pokud se jdete představit na nové pracovní místo, tak si uvědomte, že nejdříve vás všichni uvidí a teprve pak uslyší. To znamená, že si o vás udělají obrázek ještě předtím, než promluvíte.

Proto se snažte ukázat svou zdvořilost už od dveří. Tvařte se pozitivně a usmívejte se na všechny, které potkáte. Nikdy nevíte, zda to není zrovna manželka nebo sestra vašeho budoucího šéfa. Velmi důležitá a mnohdy rozhodující je řeč vašeho těla, způsob podání ruky a oční kontakt. Veškerá nervozita se tedy projeví a neudělá moc dobrý dojem.

První rozhovory, zvláště když vám na nich záleží, jsou velmi stresující. Abyste stres alespoň trochu potlačili, vzpomeňte si, proč zde jste, buďte přesvědčení o tom, co chcete říct a co říkáte.

Snažte se být v několika prvních minutách co nejvíce pozitivní. Ať už vás trápí cokoli, usmívejte se a ukažte svůj zájem. Musíte hlavně působit kladně. To je vlastně celý recept na to, jak udělat co nejlepší první dojem – působit kladně.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com