Pět znamení, že se od vás zaměstnanec chystá odejít

Dobrých pracovníků je málo a o ty nejlepší se momentálně firmy perou. Není proto divu, že když se pracovník necítí ve vaší firmě dostatečně spokojený a motivovaný, není pro něj v dnešní době příliš těžké najít si novou pozici. Zde je pět znamení, která vám prozradí, že pracovník si hledá novou práci a chystá se z vaší společnosti odejít.

Ilustrační snímek

Osobní telefonáty

Podle HR Morning je očividné, že u pracovníka, který si hledá nové zaměstnání, se zvýší počet soukromých telefonátů, jelikož se baví se zástupci jiných firem a se známými. Jestliže tedy vidíte pracovníka, jak neustále odbíhá do konferenční místnosti, aby tam v soukromí telefonoval, mějte se na pozoru.

Dovolená, sick days a volno

Obcházení pracovních pohovorů vyžaduje volno z běžné pracovní doby. Od pracovníka, co si hledá nové pracovní uplatnění, tedy lze čekat zvýšené požadavky na náhlá volna, dovolené, osobní volno a sick days.

Omezená socializace

Někdo, kdo neplánuje v kolektivu už dlouho zůstávat, se automaticky a podvědomě přestane socializovat s ostatními kolegy, začne se uzavírat do sebe a přestane pracovat na své osobní značce v rámci kolektivu.

Neochota dlouhodobě plánovat

S vidinou brzkého odchodu samozřejmě u daného jedince klesá ochota vytvářet dlouhodobé strategie a plánovat aktivity a cíle dlouho dopředu.

Zhoršené výsledky

Všechny výše zmíněné aspekty se skloubí v jeden konečný výsledek, a to ten, že daný pracovník ihned začne vykazovat horší výsledky a sníženou efektivitu své práce.

 

-mm-

Zdroj: HR Morning - americký portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Morning