Podnikatelé a vzdělavatelé, spojte se

Americký stát Pensylvánie se spolu s místními podnikateli rozhodl začít aktivně řešit vzrůstající hrozbu nedostatku zkušených pracovních sil, který se očekává s odchodem silné poválečné generace do důchodu. Guvernér Edward Rendell právě oznámil udělení 12 grantů ve výši 1,4 milionu dolarů na přípravu studentů středních škol ve 40 zemích na budoucí povolání.

Granty budou k dispozici prostřednictvím Pensylvánského regionálního programu partnerství pro kariéru a vzdělávání mladých ve spolupráci s ministerstvy práce a průmyslu a vzdělávání. Samostatný program na podporu partnerství mezi vzdělavateli a podnikateli byl spuštěn také v Pittsburghu.

Reagovat se rozhodla i podnikatelská komunita. Pensylvánská Obchodní a průmyslová komora uspořádala kulatý stůl pod názvem Hledá se pomoc: Krize nedostatku zkušených zaměstnanců a obchodních vůdců. Snaží se tak poskytovat praktické rady zaměstnavatelům, které již potkala tato krize, nebo ji v budoucnosti očekávají. Nedostatek pracovních sil znamená nové výzvy pro odborníky na lidské zdroje. Patří sem například potřeba průzkumu náborového dosahu firem a strategií na udržení zaměstnanců.

-kk-
Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com