Potřebujete optimalizovat náklady na mzdy a udržet konkurenceschopnost? Pomůže vám mzdový benchmarking

Dnešní doba by se mohla nazývat dobou „datovou“ a v oboru lidských zdrojů tomu není jinak. Data se stávají neodmyslitelnou součástí práce na personálních strategiích, mzdových politikách nebo příprav na diskuse s vedením společností a firemními partnery. S rostoucím významem dat roste také význam jejich kvality jak z hlediska jejich aktuálnosti, tak jejich reprezentativnosti a srovnatelnosti s co největším vzorkem populace.

Ilustrační snímek

Jedním ze základních datových vstupů pro strategie odměňování jsou jednoznačně mzdová srovnání – benchmarkingy. „V uplynulých dvou až třech letech se tyto benchmarkingy využívaly především k nastavení konkurenceschopné mzdové úrovně, která firmě na jedné straně pomáhá udržet stávající zaměstnance a na druhé straně pomáhá s lákáním nových talentů. Se zpomalením ekonomiky bude vzrůstat také význam mzdového srovnání jako nástroje pro měření efektivity vyplácených mezd z pohledu úspory nákladů,“ říká Hana Kohoutová, ředitelka úseku Podnikové poradenství ve společnosti TREXIMA, která se mzdovými benchmarkingy dlouhodobě zabývá.

Mzdový benchmarking TREXIMA pracuje s aktuálními daty za rok 2019

Společnost TREXIMA vám proto nabízí produkt MZDOVÝ BENCHMARKING, který našim zákazníkům pomáhá již mnoho let. Produkt poskytujeme ve třech základních variantách, které jsou určeny jak pro získání základních informací o mzdách, tak pro podrobný rozbor podle jednotlivých pozic ve firmě. Data pro srovnání jsou získávána z veřejně dostupných zdrojů, a obsahujívíce než 1,5 milionu záznamů. Jejich aktuálnost, reprezentativnost a srovnatelnost je zajištěna organizovaným sběrem za jasně stanovených pravidel. O kvalitě našeho produktu svědčí skutečnost, že za posledních pět let si jej objednalo téměř 150 firem a řada z nich si produkt objednává opakovaně.

Momentálně jsou pro realizaci mzdového srovnání připravena aktuální data, která odrážejí celkovou situaci za rok 2019. Díky mzdovému srovnání zjistíte, na jaké úrovni je stav vašeho odměňování, jak obstojí vaše mzdy v rámci regionální i národní konkurence, na kterých pozicích máte ve mzdách přidat, nebo naopak ubrat, a zda jsou vaše náklady vynaložené na odměňování dostatečně efektivní.

Nyní si můžete produkt objednat s možností prodloužení doby splatnosti faktury na 90 dnů. Nabídka platí, pokud projevíte zájem o objednání produktu do 31. 5. 2020.

Více informací o produktu MZDOVÝ BENCHMARKING

Můžete nás rovněž kontaktovat přímo prostřednictvím emailu.