Pracovat o Vánocích? Nevadí!

Ilustrační snímek

Patříte k lidem, kteří budou v období vánočních svátků muset být v práci, nebo se chystáte sdělit svým podřízeným, že budou v práci muset být oni? Pak vám všem prospěje, když na tuto situaci budete pohlížet co nejpozitivněji. Pracovat, když si ostatní užívají volna, je náročné a vyžaduje to vysokou míru sebeobětování. Zkuste proto myslet na to, jaké výhody vám či vašem podřízeným může práce o svátcích přinést. Podle serveru Forbes.com jsou to především tyto:

Více peněz

Kromě povinných příplatků za práci o státním svátku nabízí mnoho firem příplatky i za práci o vánočních dnech, které nejsou státními svátky.

Volno navíc

Odměnou za práci ve svátek vám mohou být také dny volna navíc. Pokud vám tato možnost vyhovuje více než příplatky, neváhejte se domluvit se svým zaměstnavatelem.

Podpora kariéry

Rozhodnutí pracovat o vánočních svátcích může výrazně pomoci vaší kariéře. Dáte tím jasně najevo, že máte o svou práci zájem a že vás baví. Tím se vám otevírají možnosti kariérního růstu.

Možnost řešit problémy

O Vánocích nastávají hektické a náročné situace, které vám dají příležitost ukázat, jak dokážete zachovat klid a řešit problémy. To je další plusový bod pro vaši kariéru.

Možnost ukázat se jako schopný lídr

Jako zástupce nadřízeného, který o Vánocích v práci nebude, získáte jedinečnou příležitost prokázat své osobní vůdcovské dovednosti. Zároveň ukážete i to, že jste silným týmovým hráčem, který neváhá podpořit svůj tým. Ujistěte se, že si toho váš šéf všimne.

Klidnější oslava Vánoc

Když budete o Vánocích v práci, oslavy s rodinou můžete odložit na méně hektické dny. Zkuste to vnímat tak, že všude bude méně lidí, v obchodech bude levněji a všichni ostatní budou muset být v práci.

K dobrému pocitu vám pomůže i samotný duch Vánoc. Pomoc druhým, ať už zákazníkům nebo kolegům, vám dodá příjemný pocit, že děláte něco dobrého.

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com